Hieronder zijn in het kort de HPO boeken geschreven door de HPO Experts van het HPO Center:
Futurize! – Omgaan met megatrends en disruptors
In Futurize! omgaan met megatrends en disruptors beschrijven we de 14 megatrends en disruptors waar we ons vandaag de dag tegen moeten wapenen of waarvan we (zakelijk) zouden kunnen profiteren: snelheid van de technologische vooruitgang, flexibel werken, mismatch in vaardigheden, duurzame werkgelegenheid, voortschrijdende globalisering, veranderende samenstelling personeelsbestand, toenemende ongelijkheid, milieukwesties, economische machtsverschuivingen, verstedelijking, arbeidsmigratie, schaarste van grondstoffen, individualisering, en pandemieën. Op basis van wetenschappelijk literatuuronderzoek én ronde tafel discussies hebben we deze megatrends/disruptors geïdentificeerd om vervolgens te beoordelen welke gevolgen ze hebben en welke kansen dan wel bedreigingen ze vormen voor organisaties. Daarna is voor elke megatrend/disruptor – met behulp van het hoog presterende organisatie HPO Raamwerk dat de factoren geeft waarmee een organisatie blijvend op hoog niveau kan presteren – een aantal self-assessment vragen opgesteld waarmee de lezer kan beoordelen hoe goed de eigen organisatie is voorbereid op de specifieke megatrend/disruptor.
De 5 principes van High Performance leiderschap
Vormgeven aan de High Performance Organisatie
Een goede manager is essentieel voor een succesvolle organisatie. Maar om een High Performance Organisatie te creëren en te leiden, moet je méér dan goed zijn. Dan moet je excellent zijn.
Excellente high performance managers zorgen voor uitstekende condities binnen de organisatie zodat hun werknemers kunnen excelleren en zo bijdragen aan de verbetering van de resultaten. Maar hoe ga je van goede manager naar high-performance managerial leader?
In dit boek toont bestsellerauteur André de Waal de vijf principes die van een goede manager een uitstekende managerial leader maken. De essentie van een managerial leader is balans; hij of zij moet zowel managersgedrag als leiderschapsgedrag tonen, zowel visionair en inspirerend als ook praktijkgericht zijn.
Daarnaast moet hij of zij:
- zowel toekomstgericht als standvastig en gedisciplineerd zijn;
- zowel informeren, communiceren en de dialoog aangaan als snel besluiten en actie ondernemen;
- zowel continu zichzelf en de medewerkers verbeteren als high performing in het dagelijks werk zijn;
- zowel extern als intern gericht zijn;
- zowel een creatieve verbeteraar als altijd geïnteresseerd in de feiten zijn.
Bestel nu bij Managementboek.nl!
De High Performance Overheidsorganisatie
Het boek De High Performance Overheidsorganisatie vertelt je, gebaseerd op grootschalig onderzoek, hoe het beter kan. Het laat zien hoe je met je collega’s een high performance overheidsorganisatie (HPOO) kunt ontwikkelen. De HPOO creëert meer maatschappelijke waarde dan vergelijkbare overheidsorganisaties over een periode van ten minste vijf jaar, door zich op een gedisciplineerde manier te richten op wat echt van belang is voor de organisatie. Maatschappelijke waarde wordt gecreëerd door het behalen van kwalitatief hoogwaardige resultaten voor de samenleving, tegen de daarvoor beschikbaar gestelde middelen. Het beperkte verbetervermogen van Nederlandse overheidsorganisaties is de belangrijkste barrière op weg naar een HPOO. Overheidsorganisaties kenden in het afgelopen decennium zware tijden met bijbehorende spanningen. De term High Performance, of in het Nederlands hoogpresterend, klinkt natuurlijk als iets wat je zou moeten willen.
Maar kan dat wel? En waarom zouden we dat willen? En wat betekent presteren in de context van de overheid? Ook dat wordt uitgelegd in het boek.
Bestel nu op Managementboek.nl
Witboek – De HoogPresterende OverheidsOrganisatie (gratis)
Onderzoeksresultaten, analyses en verkenningen bij Nederlandse gemeenten en uitvoerende Rijksdiensten
Nederlandse overheidsorganisaties scoren een kwaliteitscijfer tussen de 6+ en 7-. Dat blijkt uit een jarenlang onderzoek op basis van het HPO (Hoog Presterende Organisaties) raamwerk. Het blijkt dat de Nederlandse overheid hoger dan de internationale publieke sector scoort op ‘openheid en actiegerichtheid’, maar juist lager op ‘continu verbeteren’. De houding binnen de Nederlandse overheidsorganisaties om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren, fouten te mogen maken en open te staan voor veranderingen leidt klaarblijkelijk nog niet tot succesvol continu verbeteren van de organisatie. De vraag is: hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?
In dit witboek doen wij een onderbouwde poging om dit vraagstuk te ‘kraken’.
U kunt dit witboek integraal van voor tot achter lezen. U kunt echter ook direct naar de informatie gaan waar u specifieke interesse voor heeft. U kunt daarna altijd weer terug naar deze leeswijzer en daarna door naar andere onderdelen van het witboek. We nodigen u eerst uit om voor uw eigen context (organisatie, organisatieonderdeel, programma, keten, et cetera) na te denken over de volgende vragen, om daarna te bepalen welke onderdelen van het witboek van directe interesse zijn voor u.
HPO boekje voor medewerkers beschikbaar!
EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE … WAT IS DAT?
Met nog meer plezier naar je werk!
ISBN/EAN: 978-90-822059-0-9
Vanaf eind vorig jaar is de Nederlandstalige editie van dit nieuwe HPO-boekje beschikbaar (Engelstalige versie begin 2015). Eindelijk een boekje wat ook voor medewerkers en lager management inspirerend en uitdagend is om te lezen.
Klik hier om gratis het e-boekje te downloaden!
Hoe bouw je een High Performance Organisatie?
De vijf universele factoren van excellent presteren
Houd u niet langer bezig met wat u denkt dat werkt, of wat u vindt dat zou moeten werken.
Eindelijk een boek dat verder gaat dan ‘beloften’ en dat meer inzicht biedt in de essentiële factoren die een rol spelen bij high performance organisaties. Dit baanbrekende werk van dr. De Waal is verplichte kost voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.
Als hedendaagse manager kunt u zich beter concentreren op datgene wat werkelijk bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. André de Waal ontdekte en analyseerde op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren. Hoe bouw je een High Performance Organisatie? beschrijft het bewezen HPO-raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organization (HPO):
- kwaliteit van management;
- openheid en actiegerichtheid;
- langetermijngerichtheid;
- continue verbetering en vernieuwing;
- kwaliteit van medewerkers.
Het HPO-raamwerk is het resultaat van jarenlang internationaal onderzoek naar de succesfactoren van HPO’s. In dit boek geeft André de Waal veel praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, zoals finance, detailhandel, industrie, ICT, hoger onderwijs en overheid. Inclusief interviews met HPO-leiders bij Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP, Tata Steel, Ziggo, Unilever en KLM. Het HPO-raamwerk wordt inmiddels wereldwijd bij meer dan 2000 organisaties toegepast.
What Makes A High Performance Organization
Five Validated Factors of Competitive Advantage That Apply Worldwide
Hét boek (Engelstalig) over de vijf succesfactoren van High Performance Organizations. In het boek voorbeelden van (inter)nationale organisaties (o.a. Ziggo, De Beers Marine, Archway Marketing, Ministerie in Rwanda, ATLAS Consortium en Grohe) uit verschillende sectoren en uit alle werelddelen. Daarnaast zijn interviews opgenomen met HPO leiders van o.a. Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP en KLM.
André de Waal has done a wonderful job in researching high performance scientifically and then turning his findings into tangible ideas that managers can use immediately.
Het boek voor iedereen die zich betrokken voelt om zijn/haar afdeling of organisatie ’high performance’ te maken!
Order ‘What Makes A High Performance Organization’ bij:
Download een gratis eBoek versie via deze link!
Haal het beste dierengedrag in uzelf en uw team naar boven!
Tactloze olifanten, struisvogelpolitiek, domme ganzen, rattengedrag, trage slakken … Er zijn heel wat dieren te bedenken waarmee we onze collega’s kunnen vergelijken. Vaak hebben deze vergelijkingen een negatieve klank, en dat is jammer. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat succesvolle organisaties in staat zijn om dierlijke eigenschappen op de juiste manier te bundelen.
De Animal Firm is de glansrijke tegenhanger van Orwells klassieker de Animal Farm. Op een inspirerende manier laten de auteurs zien hoe gedrag uit de dierenwereld kan worden ingezet om een high performance organisatie te creëren. Talrijke feiten passeren daarbij de revue. Wist u bijvoorbeeld dat ganzen in V-formatie 71 procent verder vliegen dan wanneer ze alleen zouden vliegen? En dat zebra’s, gnoes, giraffen en struisvogels op de savanne een divers, maar goed geolied team vormen? In de Animal Firm draait alles om slimmer samenwerken en beter presteren. Wilt u het gedrag van uzelf, uw team en uw organisatie veranderen? Ga dan mee op reis!
Leer van praktisch onderzoek hoe succesvoller te presteren als individu, team en organisatie.
Een speels en rijk geïllustreerd boek vol met inspirerende voorbeelden en praktisch toepasbare tips voor vergaderingen, heisessies, presentaties et cetera.
Juist ook zeer geschikt voor mensen die met moeite managementboeken verslinden.
Aangevuld met uitdagende intermezzo’s geschreven door Midas Dekkers (bioloog en auteur), André de Waal (onderzoeker van organisaties en auteur), Tamara van Duin (leiderschapstrainer met paarden als leermeesters), Esther Mollema (trainer en auteur rond leiderschap en high performance) en Maarten Frankenhuis (voormalig directeur Artis, auteur en verteller).
Via deze link kunt u gratis het High Performance Wines boekje downloaden. Hierin is o.a. opgenomen:
- alles over High Performance wijnmakers
- advies van smaakprofessor Peter Klosse (Echoput)
- informatie over prestatieverbetering en High Performance Organisaties
- een WijnWiki met duidelijke uitleg bij meer dan 250 wijntermen
Maak van je bedrijf een toporganisatie
De vijf pijlers voor het creëren van een high performance organisatie!
Hoe zou het zijn als al uw mensen werken aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen? Als alle activiteiten waarde toevoegen? Als iedereen in de organisatie flexibel is en vlot reageert op problemen en ontwikkelingen? Als de strategie van uw organisatie écht afwijkt van die van de concurrentie? Dan zou uw organisatie een toporganisatie zijn.
Wat de bestseller ’’Good to Great’’ van Jim Collins deed voor snelgroeiende bedrijven, doet ’’Maak van je bedrijf een toporganisatie!’’ voor high performance organisaties (HPO’s). Dit boek beschrijft de resultaten van een wereldwijd onderzoek bij meer dan 2000 organisaties naar succesfactoren van HPO’s. U leest er alles over vanuit het perspectief van een top-CEO. Hij laat zien wat erbij komt kijken om van een organisatie een HPO te maken en hoe u de succesfactoren zelf kunt toepassen. Zodat u van uw bedrijf een toporganisatie kunt maken!
10 Rituelen van slecht management
Hoe herkent u ze en hoe bestrijdt u ze
Zonder goede managers is het onmogelijk om een excellente organisatie te creëren. Maar wat onderscheidt de goede manager nu precies van de slechte? Dit boek beschrijft de tien rituelen die slechte managers gebruiken om te overleven in het huidige tijdsgewricht van dalende omzetten, afnemende winsten, oplopende verliezen en beperktere budgetruimtes.
Slechte managers verbloemen met hun gedrag hun slechte prestaties. Ze:
- zijn alleen maar bezig met het ‘opruimen’ van de rotzooi van hun voorgangers
- zijn altijd ‘druk, druk, druk
- beheersen het budgetspel tot in de puntjes
- sturen alleen op afstand
- geven altijd een ander de schuld
- maken dikke imponerende plannen
- communiceren slechts één richting uit
- hebben alleen oog voor de aandeelhouder
- zijn echte machiavellisten
- hebben voor elke drie jaar een exitstrategie
Managers die deze rituelen toepassen kunnen de weg naar een excellente organisatie vakkundig blokkeren. Dit boek laat daarom zien hoe slechte managers te werk gaan, zodat u hun gedrag voortaan kunt herkennen en bestrijden. Om u vervolgens te richten op het echt belangrijke werk: de transitie naar een high performance organisatie!
Hoe gedrevenheid en vakbekwaamheid weer teruggebracht kunnen worden in de financiële dienstverleningsector
Hoe maakt u van uw bedrijf een HPO, oftewel een High Performance Organisatie? En hoe wordt u zelf een High Performance Individual? Dringende vragen, vooral in een tijd van recessie.
Dr. André A. de Waal MBA komt in ‘Passie voor je vak’ met een helder antwoord. Dit boek is bedoeld om een worstelende sector nieuw elan te geven: de financiële dienstverlening. Met levendige praktijkvoorbeelden laat André zien waar het om gaat: ‘Passie’ en ‘Vakmanschap’. Termen die we allemaal kennen en die we graag in de mond nemen. In de visie van André krijgen ze opnieuw energie en inhoud.