World thought leaders in High Performance

Futurize

Maak uw organisatie een toekomstbestendige organisatie. Klaar voor de toekomst en voorbereid op disruptors en megatrends.

HPO Thema's » Futurize

Een toekomstbestendige organisatie is essentieel in een wereld waar veranderingen sneller plaatsvinden dan ooit tevoren. Voorbereid zijn op toekomstige disruptors, zoals pandemieën, en om in te spelen op huidige megatrends. Dit proces noemen wij ‘Futurize’ je organisatie. Futurizing betekent letterlijk het toekomstbestendig maken van uw organisatie. De uitkomst van onze Futurize! aanpak is een gedeeld beeld van hoe toekomstbestendig uw organisatie momenteel is en welke stappen er nodig zijn om deze toekomstbestendigheid te vergroten. Door te futurizen, wordt uw organisatie klaar voor toekomstige disrupties en megatrends, wat tegelijkertijd kansen biedt voor verdere groei en ontwikkeling.

Wat is een toekomstbestendige organisatie?

Een toekomstbestendige organisatie is een organisatie die zich effectief voorbereidt op toekomstige disruptors en megatrends door continue innovatie, aanpassing en strategische planning. Deze organisaties ontwikkelen specifieke vaardigheden en capaciteiten, zoals aanpassingsvermogen, innovatiekracht en sterk leiderschap, om duurzaam te presteren, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen in een snel veranderende wereld. Het worden van een High-Performance Organisatie (HPO) is hierbij essentieel, omdat HPO’s deze kwaliteiten in de praktijk brengen en daardoor beter zijn voorbereid op een onzekere toekomst.

Onderbouwing vanuit ons Futurize!-onderzoek:

  • Toekomstgerichte organisatievaardigheden
    Ons onderzoek heeft aangetoond dat toekomstbestendige organisaties specifieke vaardigheden en capaciteiten moeten ontwikkelen. Dit omvat het adaptieve vermogen om snel te reageren op marktveranderingen en interne processen aan te passen, innovatiekracht door continu te investeren in nieuwe ideeën en technologieën, en leiderschap in verandering waarbij leiders teams effectief begeleiden door onzekerheden en veranderingen.
  • Inzicht in megatrends en disruptors
    Wij hebben 14 cruciale megatrends en disruptors geïdentificeerd die een significante impact op organisaties kunnen hebben. Deze omvatten technologische vooruitgang zoals de opkomst van kunstmatige intelligentie en automatisering, klimaatverandering die vraagt om duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken, demografische verschuivingen die veranderingen in de samenstelling van de beroepsbevolking veroorzaken, en mondiale gezondheidscrises die voorbereiding op pandemieën en hun economische impact vereisen.
  • Het HPO-raamwerk toegepast op future-readiness
    Uit ons onderzoek blijkt dat de toepassing van het High-Performance Organisatie (HPO) raamwerk organisaties helpt om future-ready te worden. Specifieke HPO-eigenschappen die hierbij effectief zijn, omvatten continu verbeteren door een cultuur van voortdurende verbetering en leren, klantgerichtheid waarbij organisaties klantbehoeften vooropstellen en snel inspelen op veranderingen in de vraag, en sterk leiderschap waar visie gecombineerd wordt met daadkracht en voorbeeldgedrag.
  • Impact van futurizen op organisatorische groei en ontwikkeling
    Onze data tonen aan dat organisaties die hoog scoren op de HPO-schaal beter in staat zijn om in te spelen op toekomstige disruptors en megatrends. Dit leidt tot verbeterde prestaties door hogere efficiëntie en effectiviteit in operationele processen, duurzame groei door beter aanpassingsvermogen en innovatie, en een sterkere marktpositie door proactieve en toekomstgerichte strategieën.
  • Praktische toepassingen en resultaten
    Organisaties die futurizen, profiteren van de implementatie van toekomstgerichte strategieën en processen. Dit zorgt voor een grotere veerkracht bij onverwachte disrupties, een verbeterd vermogen om te anticiperen op en in te spelen op megatrends, en een duurzame concurrentievoordeel in een steeds veranderende markt.
Maak uw organisatie een toekomstbestendige organisatie. Klaar voor de toekomst en voorbereid op disruptors en megatrends.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007).

Ontdek onze oplossingen voor het bouwen van een toekomstbestendige organisatie:

Door te investeren in een toekomstbestendige organisatie, zorgt u ervoor dat u niet alleen voorbereid bent op de uitdagingen van morgen, maar ook kunt profiteren van de kansen die deze uitdagingen met zich meebrengen. Ontdek hoe wij u kunnen helpen om uw organisatie future-ready te maken en te laten groeien in een steeds veranderende wereld.

  1. Inspiratiesessies met Future-readiness meting:
    Deze sessies bieden directe inzichten in de huidige toekomstbestendigheid van uw organisatie en identificeren verbeterpunten. Ze zijn ideaal voor het snel en effectief aanpassen van strategieën en processen om beter voorbereid te zijn op de toekomst.
  2. Uitgebreide Futurize!-diagnose:
    Voor een diepgaander begrip en gedetailleerde verbetering bieden we uitgebreide diagnoses aan. Dit traject omvat diepgaande analyses en interactieve workshops om de toekomstbestendigheid van uw organisatie verder te ontwikkelen en te stimuleren.

Aanbod

2

Uitgebreide Futurize! Diagnose

Ontwikkel een diepgaand begrip van de toekomstbestendigheid van uw organisatie

Krijg een uitgebreid inzicht in hoe goed uw organisatie, team of organisatieonderdeel is voorbereid op toekomstige disruptors en megatrends met onze uitgebreide Futurize! diagnose. Deze grondige evaluatie biedt niet alleen een gedetailleerd beeld van uw huidige toekomstbestendigheid, maar levert ook een strategisch fundament voor duurzame groei en succes.

 

Aanbod

1

Ontdek onze inspiratiesessie over Future-readiness

Versterk de toekomstbestendigheid van uw organisatie

In een wereld waar veranderingen sneller plaatsvinden dan ooit tevoren, is het essentieel voor organisaties om voorbereid te zijn op toekomstige disruptors en om in te spelen op huidige megatrends. Met onze inspiratiesessie helpen wij u inzicht te krijgen in de mate van toekomstbestendigheid van uw organisatie(-onderdeel) en bieden we concrete handvatten om deze te versterken.

 

Meer lezen over het thema Futurize