World thought leaders in High Performance

Hoogpresterende OverheidsOrganisatie (HPOO)

Optimaliseer maatschappelijke impact en verbeter publieke dienstverlening

Strategisch transformatietraject

HPO Thema's » Hoogpresterende OverheidsOrganisatie (HPOO) » Aanbod 3

Transformatietraject

HPOO-transformatietraject: begeleide transformatie naar duurzaam hoogpresteren

Bent u klaar om de effectiviteit van uw overheidsorganisatie structureel te verhogen en een blijvende impact te realiseren? Ons Hoogpresterende OverheidsOrganisatie (HPOO)-transformatietraject biedt meer dan een standaard diagnose; het omvat een grondige evaluatie gevolgd door actieve en continue begeleiding bij het implementeren van verbeteringen. Dit programma is specifiek ontworpen voor overheids- en semi-overheidsorganisaties die hun dienstverlening willen optimaliseren, financiële stabiliteit willen versterken en de vaardigheden van zowel leidinggevenden als medewerkers willen ontwikkelen.

Wat houdt een HPOO-transformatietraject in?

  • Uitgebreide HPOO-diagnose
    We beginnen met een diepgaande analyse door middel van een online vragenlijst en diepte-interviews. Deze diagnose legt de sterke punten en verbeterpunten bloot, specifiek gericht op de uitdagingen en kansen binnen de overheidssector.
  • Opleiding van interne HPOO-coaches
    Na de diagnose leiden we geselecteerde medewerkers op tot HPOO-coaches. Deze coaches worden intensief geschoold in het HPOO-raamwerk en leren hoe zij verbeterinitiatieven binnen uw organisatie kunnen ondersteunen en duurzaam integreren.
  • Review/Preview-bijeenkomsten
    Elke drie maanden evalueren we de voortgang en plannen we toekomstige acties. Deze bijeenkomsten zijn essentieel om het transformatiemomentum te behouden en voortdurende groei en aanpassing binnen de organisatie te stimuleren.
  • Volgende HPOO-diagnose
    Ongeveer anderhalf tot twee jaar na de start voeren we een nieuwe diagnose uit om de impact van de doorgevoerde veranderingen te evalueren en nieuwe verbeterpunten vast te stellen.

Voordelen van het HPOO-transformatietraject:

  • Versterkte leiderschapscapaciteiten
    Ontwikkel krachtige interne leidinggevenden die de HPOO-principes dagelijks uitdragen en toepassen.
  • Voortdurend verbeterproces
    Regelmatige evaluaties en aanpassingen zorgen ervoor dat uw organisatie zich voortdurend ontwikkelt en aanpast aan nieuwe uitdagingen.
  • Structurele en meetbare verbeteringen
    Realiseer zichtbare en langdurige verbeteringen die een sterke basis leggen voor toekomstige groei en innovatie.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
    Door de principes van high performance te omarmen, wordt uw organisatie wendbaarder en beter in staat om in te spelen op veranderingen.

Dit uitgebreide en geïntegreerde traject zorgt ervoor dat uw overheidsorganisatie niet alleen prestaties verbetert, maar deze ook duurzaam integreert. Bent u klaar voor een transformatie die uw organisatie, medewerkers en leiders ontwikkelt tot nieuwe hoogten?

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw overheidsorganisatie, ZBO of uitvoeringsorganisatie? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007).


Meer lezen over het thema Hoogpresterende OverheidsOrganisatie (HPOO)