World thought leaders in High Performance

Hoog-Presterende Zorgorganisaties (HPZ)

Verhoog de kwaliteitsstandaard en realiseer duurzame verbeteringen binnen uw zorgorganisatie

Strategisch transformatietraject

HPO Thema's » Hoog-Presterende Zorgorganisaties (HPZ) » Aanbod 3

Transformatietraject

HPZ-transformatietraject: Volledige begeleiding naar duurzame topkwaliteit in zorg

Bent u klaar om de kwaliteit van uw zorginstelling structureel te verhogen en een duurzame transitie naar topkwaliteit te realiseren? Ons Hoog-Presterende Zorgorganisatie (HPZ)-transformatietraject biedt meer dan een standaarddiagnose; het omvat een diepgaande evaluatie gevolgd door actieve en continue begeleiding bij het implementeren van verbeteringen. Dit programma is ontworpen voor zorgorganisaties die streven naar het verbeteren van werkgeluk, financiële stabiliteit, en het ontwikkelen van vaardigheden van zowel leidinggevenden als medewerkers. Het doel is het creëren van een organisatiecultuur waarin continu verbeteren en excellente zorgverlening de standaard zijn.

Wat houdt een HPZ-transformatietraject in?

  • Uitgebreide HPZ-diagnose
    We starten met een gedetailleerde analyse door middel van een online vragenlijst en diepte-interviews. Deze diagnose identificeert zowel sterktes als verbeterpunten specifiek gericht op de zorgsector. Vervolgens ontwikkelen we samen met uw team strategieën en actieplannen tijdens een interactieve workshop.
  • Opleiding van interne HPZ-coaches
    Na de diagnose leiden we geselecteerde medewerkers op tot HPZ-coaches. Deze coaches worden getraind in het HPZ-raamwerk en leren hoe zij verbeterinitiatieven binnen uw zorginstelling kunnen ondersteunen en verankeren.
  • Review/Preview-bijeenkomsten
    Elke drie maanden evalueren we de voortgang en plannen we toekomstige acties. Dit zorgt voor continuïteit in de transformatie en stimuleert constante groei en aanpassing binnen de organisatie.
  • Volgende HPZ-diagnose
    Ongeveer anderhalf tot twee jaar na de start voeren we een nieuwe diagnose uit om de effecten van de doorgevoerde veranderingen te evalueren en nieuwe verbeterpunten te identificeren, waardoor een continue verbetercyclus op gang blijft.

Voordelen van het HPZ-transformatietraject:

  • Versterkte interne leiderschapscapaciteiten
    Ontwikkel sterke interne leiders die de principes van topkwaliteit in uw zorgorganisatie dagelijks uitdragen en toepassen.
  • Verhoogde medewerkerstevredenheid en -retentie
    Een cultuur gericht op topkwaliteit en continu verbeteren leidt tot hogere medewerkerstevredenheid, wat resulteert in minder personeelsverloop en een sterk, stabiel team.
  • Voortdurend verbeterproces
    Regelmatige evaluaties en aanpassingen zorgen dat uw zorginstelling voortdurend vooruitgaat en zich aanpast aan nieuwe zorguitdagingen.
  • Structurele en meetbare verbeteringen
    Realiseer zichtbare en langdurige verbeteringen in zorgkwaliteit, die een solide basis vormen voor toekomstige groei.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
    Door de principes van topkwaliteit zorg te omarmen, wordt uw organisatie wendbaarder en beter in staat om in te spelen op veranderingen binnen de zorgsector.

Dit uitgebreide en geïntegreerde traject zorgt ervoor dat uw zorginstelling niet alleen prestaties verbetert, maar deze ook duurzaam integreert. Bent u klaar voor een transformatie die uw zorgorganisatie en medewerkers naar nieuwe hoogten brengt?

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over de HPZ-diagnose of andere mogelijkheden voor uw zorgorganisatie? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007).


Meer lezen over het thema Hoog-Presterende Zorgorganisaties (HPZ)